Η υπογονιμότητα

Ως υπογονιμότητα ορίζεται η αποτυχία σύλληψης μετά από 12 μήνες σεξουαλικών επαφών χωρίς προφύλαξη και χωρίς χρήση αντισυλληπτικών μέσων. Είναι δε δύο τύπων, πρωτοπαθής, όταν δεν έχει επιτευχθεί σύλληψη στο παρελθόν και δευτεροπαθής, όταν έχει επιτευχθεί.

Τα αίτια της υπογονιμότητας οφείλονται κατά 40% σε γυναικείους παράγοντες (παθήσεις κόλπου, τραχήλου, μήτρας-ενδομητρίου, σαλπίγγων, ωοθηκών, διαταραχή ωοθυλακιορρηξίας, ενδοκρινολογικά, ψυχοσωματικά και ανοσολογικά προβλήματα κ.α), κατά 40% σε ανδρικούς παράγοντες και κατά 20%  σε ιδιοπαθή αιτιολογία.

Η ηλικία της γυναίκας

Σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία της γυναίκας που καθορίζει το χρονικό διάστημα της αναμονής. Η συμβουλή που δίνεται στο ζευγάρι είναι ότι πρέπει να απευθυνθεί σε εξειδικευμένο ιατρό της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όταν υπάρχει αδυναμία σύλληψης κατά τη διάρκεια ενός έτους στις περιπτώσεις γυναικών νεότερων των 35 μηνών ή 6 μηνών για γυναίκες μεγαλύτερες των 35. Η διερεύνηση μπορεί να ξεκινήσει και νωρίτερα, αν το ζευγάρι το επιθυμεί ή αν αυτό επιβάλλεται από το ιατρικό ιστορικό των μελλοντικών γονιών.

Ο ρόλος του ιατρού

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εγώ μαζί με τον καθηγητή κ.Ταρλαζή και την ομάδα του στη μονάδα ιατρικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής FIVI του Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης σάς προσφέρουμε τη δυνατότητα διερεύνησης και λύσης των θεμάτων της υπογονιμότητας από την αρχή έως και τη γέννηση του ή των παιδιών σας . Η συνεχής επαφή-επικοινωνία  με το ζευγάρι, όπως και η γνώση και συστηματική ανάλυση των ιατρικών δεδομένων εξασφαλίζουν κατά μεγάλο ποσοστό την επιτυχία.

Στον δύσκολο αυτό δρόμο που χρειάζεται να περάσουν κάποια ζευγάρια για να γίνουν βιολογικοί γονείς έχουν ανάγκη έναν άνθρωπο ιατρό με εξειδίκευση που θα τους σταθεί από την αρχή έως το τέλος στη χαρά και στη λύπη και σε όλες τις δυσκολίες που θα προκύψουν, λέγοντάς τους την αλήθεια και δίνοντάς τους τις  σωστές συμβουλές, ώστε να φτάσουν να χαρούν μαζί του τη στιγμή της γέννησης του παιδιών ή των παιδιών τους. Η αναπαραγωγική ιατρική με την βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας και τη γνώση εξασφαλίζει λύση και επιτυχία και εναπόκειται στους μελλοντικούς γονείς να την επιλέξουν.

Δεκαετής εμπειρία

Εγώ ως Ιωάννης Σαλάς, γιος του Παναγιώτη Σαλά, ιατρού που πολλοί γνωρίσατε και αγαπήσατε, έχοντας λάβει υπόψη την ευθύνη του ονόματος που φέρω και μετά από την εκπαίδευση που έλαβα σε μια από τις παλαιότερες και γνωστότερες  σχολές της Αναπαραγωγικής Ιατρικής του κόσμου και της Γερμανίας, KIEL και μαζί με τον παγκοσμίως γνωστό ιατρό επιστήμονα καθηγητή κ.Ταρλαζή και την ομάδα του θέλω να προσφέρω τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου των 10 ετών για το δικαίωμα σας να γίνετε βιολογικοί γονείς, έχοντας πάντα υπόψη την ευθύνη μου για τη γέννηση τουλάχιστον ενός υγιούς παιδιού, αλλά και την ηθική υποχρέωση να διασφαλίσω μια ομαλή εγκυμοσύνη.

αναπαραγωγή

επιστήμη

μητρότητα